xential

Welkom bij xential

Java ontwikkelaar

Een kijkje achter de schermen.

Hoe ziet de werkdag van iemand anders eruit? Wat houdt de functie van Java ontwikkelaar in, hoe wordt de werkomgeving ervaren en nog meer vragen om een beeld te kunnen vormen in welke omgeving je eventueel terecht komt als Java ontwikkelaar. Dit bekeken door de ogen van mogelijk je toekomstige collega? We vragen het aan Michael Bon, werkzaam als Commercieel Manager bij xential en Jeroen Haandrikman, recruitment partner Visie Selectie & Advies.

Omschrijving van de cultuur:

Bij xential werken mensen die trots zijn op hun product. De ambitie is groot: wereldwijd de standaardsoftware worden voor documentcreatie. Op kantoor heerst een informele, pragmatische sfeer. Niet lullen, maar poetsen! We gaan op een eerlijke manier met elkaar om, steeds samen zoeken naar het antwoord op de vraag: hoe vinden we de beste oplossing voor de (potentiële) klant zonder het nodeloos complex te maken?

Het leukste aan het werken bij:

De lijnen zijn kort. Behoeften uit de markt worden snel opgepikt en verwerkt in de software. Zodoende loopt xential voorop qua innovatie en functionaliteit. Dat maakt het leuk om te werken aan de software en deze te demonstreren. Tijdens deze demonstraties wordt altijd de innovatie erkend en onderstreept. Er is ruimte om zaken op een nieuwe manier aan te pakken en initiatief te nemen in het bereiken van onze doelstellingen. Dit geldt ook voor de nieuwe Java ontwikkelaar.

De uitdagingen binnen de functie:

Net dat stapje verder gaan, niet voor de makkelijkste oplossing kiezen maar alleen voor de beste.

Omgaan met interne onenigheden:

Bij xential wordt veel gelachen. Als er eens een conflict is, dan lossen we dat op door het bespreekbaar te maken, waarbij je als persoon serieus wordt genomen. Binnen xential wordt niet alleen gewerkt aan projecten maar ook aan vertrouwen.

De tijd om tot beslissing te komen:

Java ontwikkelaars / developers bij xential krijgen veel ruimte om zelfstandig te werken. De lijnen binnen het team en naar het management zijn kort, dus we kunnen altijd snel schakelen bij grote of kleine vraagstukken.

Interne samenwerking:

Op de R&D afdeling werken 9 collega’s met 3 Java ontwikkelaars, Quality Assurance, IT Operations en ondersteunende rollen. De samenwerking kenmerkt zich door korte informele lijnen en een intrinsieke drive het proces steeds verder te optimaliseren.

Hoe een dag van een Java ontwikkelaar eruit ziet:

Onder het genot van de eerste kop koffie of thee vindt de aftrap van de werkdag plaats. Vervolgens pak je op waar je was gebleven of kies je voor een nieuwe taak. Dat kan zijn het ontwikkelen van een stuk nieuwe code of het reviewen van de code van een collega. Wanneer je code leidt tot goed werkende functionaliteit geeft dat het goede gevoel.

Belangrijkste vaardigheid:

Niet persé voor de makkelijkste oplossingen kiezen maar wel de beste. In teamverband kunnen werken maar ook zelfstandig. Communicatief vaardig om aanvullende rollen binnen het softwareontwikkelingsproces op te kunnen pakken.

Waarom voor deze positie gaan?

Zelfstandig kunnen werken maar ook invloed hebben op verdere optimalisatie van het proces samen met je team. Er wordt niet alleen veel gelachen, maar we hebben ook een goed product. Bekijk de video om een indruk te krijgen.

Renéxential