TKF

Welkom bij TKF

Sales Support Medewerker

Een kijkje achter de schermen:

Hoe ziet de werkdag van iemand anders eruit? Wat houdt de functie van Sales Support Medewerker in, hoe wordt de werkomgeving ervaren en nog meer vragen om een beeld te kunnen vormen in welke omgeving je eventueel terecht komt. Dit bekeken door de ogen van mogelijk je toekomstige collega? We vragen het aan Dirk.

Omschrijving van de cultuur:

De cultuur van TKF kenmerkt zich door de drang om zaken te willen verbeteren. Door blijven gaan om de verbetering wel tot stand te laten komen. Niet voor niets zijn onze basiswaarden gericht op innovatie, betrouwbaarheid, kwaliteit, service en verantwoord ondernemen.

Wat vind je het leukste aan het werken in dit bedrijf?

Intern heet de rol van Sales Support Medewerker, Desk Sales Representative. Geen dag is hetzelfde, elk moment kan er iets nieuws zijn en er is continu actie. Je hebt geen moment om te vervelen. Je kunt je functie/rol zelf zo breed maken als je zelf wilt.

De uitdagingen in de functie?

Het maken van de juiste klant specifieke offertes. Hierover heb je strategisch en tactisch overleg met de accountmanager Rail Infra. Je inleven in de situatie en denkwijze van de klant. Hierbij is enthousiasme belangrijk. De klant belt immers niet voor niets met jou! In deze markt is snelheid en nauwkeurigheid erg belangrijk, ook op momenten dat de werkdruk hoog is.

Hoe gaan jullie intern om met conflicten en/of onenigheden?

Binnen onze afdeling worden zaken uitgesproken. Kijkend naar de samenwerking tussen afdelingen dan hebben we een gezamenlijk belang. De zwaarstwegende feiten geven de doorslag naar een goede oplossing waarin eenieder zich kan vinden in het belang van de klant.

Wat kun je vertellen over de (interne) samenwerking?

De binnendienstafdeling bestaat uit verschillende segmenten. Op de unit Rail & Infra werk je direct samen met één collega. Je werkt nauw samen met de collega van de Energie-unit. Elke unit is een andere tak van sport met haar eigen (klant)eigenschappen en condities. De samenwerking is gebaseerd op jouw eigen vermogen om hulp te vragen. Vraag je niet dan gaan wij als jouw collega’s ervan uit dat jij het zelf kunt.

Hoe ziet een typische dag eruit in deze functie?

Je verveelt je geen moment. Er is veel telefoonverkeer en er komen veel e-mails van klanten binnen. Naast de afstemming met je collega - die verantwoordelijk is voor alle accounts – organiseer en plan je veel om orders goed te laten verlopen. Tussendoor kan gevraagd worden om offertes eruit te doen en op te volgen. Om een order te kunnen verwerven heb je contact met de klant en stel je goede vragen. Eigen suggesties en die je van klanten doorkrijgt, pak je op en werk je uit in verbetervoorstellen. Alle energie is gericht op het op- en uitbouwen van relaties met klanten door ze te voorzien van juiste informatie en goed advies.

Hoe snel worden beslissingen genomen?

Indien jouw argument goed onderbouwd is, kan het binnen dag geregeld worden. Indien jouw argument gemoeid gaat met een investering dan staan we stil bij de impact. Acties worden dan ondernemen vanuit elke geleding van de organisatie om de risico’s en gevolgen in kaart te brengen. Alleen dan kunnen we verantwoorde keuzes maken.

Wat is de belangrijkste vaardigheid?

Jouw nieuwsgierigheid om te leren en je enthousiasme die je kunt overbrengen op klanten. Door de hectiek op de afdeling en druk van klanten is het goed om afstand te kunnen nemen om het geheel (weer) te kunnen overzien en prioriteiten te kunnen stellen. Het nakomen van de afspraken die je maakt is essentieel!

Waarom voor deze functie gaan?

Als je wilt werken binnen een bedrijf dat toonaangevend is en wil blijven, als je energie haalt uit het coördineren en plannen, als je wilt werken op een karaktervolle afdeling en continu verbeteren in je genen zit.

Bekijk de video als je wilt weten waar TKF voor staat.

RenéTKF