Welkom bij Therm-O-Disc

International Sales Manager

Een kijkje achter de schermen

Hoe ziet de werkdag van iemand anders eruit? Wat houdt de functie van International Sales Manager in, hoe wordt de werkomgeving ervaren en nog meer vragen om een beeld te kunnen vormen in welke omgeving je eventueel terecht komt als International Sales Manager. Dit bekeken door de ogen van mogelijk je toekomstige collega? We vragen het aan Harvey Wilmans, werkzaam als Business Development Manager bij Therm-O-Disc B.V.

Omschrijving van de cultuur

De cultuur van Therm-O-Disc kan ik omschrijven als informeel, met hoge mate van integriteit en vastomlijnde gedragsregels & codes.

Het leukste aan het werken bij

Binnen Therm-O-Disc heb je een redelijke mate van vrijheid, waarbij het meedenken wordt gewaardeerd.

De uitdagingen binnen de functie.

Als International Sales Manager gaat het om de balans te kunnen vinden tussen de eisen en wensen van de klant en de belangen en mogelijkheden van de diverse stakeholders

Omgang met interne onenigheden

Indien er conflicten of onenigheden er zijn dan worden die bespreekbaar gemaakt. Het zij direct of tijdens regulieren meetingen.

De tijd om tot beslissing te komen

Door de verschillende locaties (Nuenen, Almelo, Mansfield, Mexico, China) kunnen sommige, zeker complexe beslissingen, wat langer duren. Eenvoudige zaken gaan vrij snel en de (International) Sales Manager heeft een belangrijke mate van invloed hierop.

Interne samenwerking

Binnen Therm-O-Disc kom je samen te werken met collega's sales managers, de technische afdeling, customer service medewerkers, business development analisten, het management. Veel gebeurd via e-mails, telefoon, webex doordat de collega's op verschillende locaties zitten (Nuenen, Almelo, Roemenië, Italië).

Hoe ziet een dag van een International Sales Manager eruit

Een dag van een International Sales Manager is zeer divers. Van verkoopactiviteiten, ondersteuning van sales programma's, het oplossen van klant problemen, het bijhouden van de lopende activiteiten tot aan reizen.

Belangrijkste vaardigheid

Een bepaalde mate van ``gretigheid`` (ondernemerschap), leiderschap & coördinerende eigenschappen, relatiebeheer, analyserende en adviserende capaciteiten waarbij competenties als resultaatgerichtheid, communicatieve vaardigheden, klantgerichtheid, het onderhandelen en motiveren zeer gewenst zijn.

Waarom voor deze positie gaan?

Omdat het een uitdagende en zeer diverse functie is, opererend in een internationale omgeving en het om producten gaat die zeer ``toegankelijk`` zijn en zowel in de consumer, climate als de automotive markten worden toegepast.

    Bert de JongTherm-O-Disc Europe B.v.