Root

Welkom bij Root

Linux Engineer / Windows Engineer / Netwerkspecialist

Een kijkje achter de schermen.

Hoe ziet de werkdag van iemand anders eruit? Wat houdt de functie van Engineer / Specialist in, hoe wordt de werkomgeving ervaren en nog meer vragen om een beeld te kunnen vormen in welke omgeving je eventueel terecht komt als Engineer. Dit bekeken door de ogen van mogelijk je toekomstige collega? We vragen het aan José.

Omschrijving van de cultuur:

Gedreven, hulpvaardig en los. Teamspirit. Gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Omgaan met interne onenigheden:

Samenwerken binnen Root is gebaseerd op vertrouwen, elkaar aanspreken en onenigheden oplossen. Niet voor niets hebben we de volgende kernwaarden: constructief, direct, persoonlijk en feedback met een handreiking.

De uitdagingen binnen de functie:

Als Engineer / Specialist heb je de uitdaging de kwaliteit en beschikbaarheid van onze dienstverlening te behouden en continu te verbeteren. Je denkt mee over- en draagt actief bij aan oplossingen en verbeteringen. Je zoekt samen met je collega’s naar een goede balans tussen dagelijkse klantvragen en projecten.

Belangrijkste vaardigheid:

Je nieuwsgierigheid naar technologie en je vermogen om abstract te kunnen denken hoe deze technologie optimaal ingezet kan worden. Verder denken dan wat een vraagstuk in eerste instantie lijkt te zijn is een essentieel onderdeel.

Een dag van een Linux Engineer, Windows Engineer, Netwerkspecialist:

Op de afdeling Operations werken we met een team aan Linux en Windows vraagstukken. Wij beginnen de dag niet met “standups” of hebben een scrumbord nodig om ons werk gedaan te krijgen. Samen bepalen we prioriteiten en bespreken de werkwijzen. De lijnen zijn kort (ook met andere afdelingen) en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid lopen als een rode draad door de dag en je werkzaamheden.

De tijd om tot beslissing te komen:

Afhankelijk van het onderwerp worden een aantal stappen doorlopen (bewustwording-criteria-alternatieven-keuze-voorstel) om weloverwogen keuzes te kunnen maken. Dagelijks worden operationele beslissingen genomen, als het gaat om continuïteit en betrouwbaarheid.

Het leukste aan het werken bij:

De afwisselingsmogelijkheden en de uitdagingen in de werkzaamheden. Daarnaast zorgen de collega’s binnen Root voor een aangename en positieve werksfeer.

Waarom reageren op deze functie?

Als je wilt werken in een omgeving waar techniek leeft en alles draait om mensen. Een no-nonsens omgeving met enthousiaste vakgenoten die de passie voor technologie delen, en kwaliteit boven kwantiteit stellen. Het moet gewoon goed zijn.

RenéRoot