Ondernemerschap

Meer energie en synergie

Aanleiding waarom wij Visie hebben ingezet:

Als manager van een team van 11 personen, waren sommige collega’s niet tevreden over hun werkomgeving en hadden de neiging het werk van anderen hard te (be)oordelen. In plaats van kijken naar de toekomst, met alle kansen en mogelijkheden, werd teruggekeken naar situaties die in het verleden niet altijd goed zijn afgehandeld. De sfeer binnen de afdeling werd bepaald door enige vijandigheid tussen collega’s en door niet uitgesproken gevoelens.

 

Door op een rustige manier bepaalde onderwerpen ter sprake te brengen, heeft de begeleiding ons geholpen. Mede door focus te houden op hetgeen besproken moest worden, werd weinig ruimte gegeven aan onzinnige discussies. De persoonlijke inzichten hebben bijgedragen.  Handvatten zijn aangereikt hoe de mensen op de afdeling hun eigen cyclus kunnen doorbreken en het werk anders kunnen uitvoeren.

 

De sfeer op de afdeling is beter geworden. Sommige collega’s voelen zich beter in hun werk, nemen de touwtjes in handen en maken onderwerpen bespreekbaar. Er is meer energie evenals de synergie. Ik heb als manager persoonlijke tips gekregen voor een betere communicatie met mijn teamleden. Bedankt!

 

Samira Wessels

RenéOndernemerschap