Begeleiding Service

De regie weer in handen

De aanleiding was een gevoel dat ik (en daarmee mijn team) tegen een barrière aanliepen om effectiever te zijn. De ervaring en capaciteiten waren er wel, maar het kwam er onvoldoende uit. Dat potentieel van zowel mijzelf als het team wilden we (mijn manager en ikzelf) aanboren en benutten.

Het coaching proces is in mijn ogen heel grondig verlopen. Visie – in de vorm van René – heeft zowel mij als mijn team bekeken en onze interactie, en op basis daarvan een plan gemaakt. Het plan om zowel aan mijn persoonlijke kijk op dingen (loslaten, maar wel aangehaakt blijven), als mij een manier aan te bieden hier praktisch invulling aan te geven (Field Service 2.0) heeft in mijn ogen prima gewerkt.

Het heeft mij het zelfvertrouwen maar ook het vertrouwen in het team gegeven om het uitvoering en prioriteitsstelling van verbeteracties uit handen te kunnen geven. Dit leidt tot veel meer (positieve) energie in het team, betere voortgang van de verbeterprojecten en voor mij meer tijd om me bezig te houden met taken die bij de rol van manager horen. Al met al dus betere sfeer, meer resultaten en een stap richting een meer volwassen teamontwikkeling.

De persoonlijke sfeer waarin René dit traject met me is ingegaan heb ik als heel prettig ervaren. De no-nonsense toon en combinatie van humor en uitdaging beviel me heel goed. Ik ben daar gevoelig voor en dat heeft hij denk ik goed ingeschat. Dankjewel voor de prettige samenwerking.

Menno Jorritsma
Head of Field service
Siemens Nederland N.V.

RenéBegeleiding Service