Mieke Mennink (ProfinQ)

Wat een mooi gesprek op een mooie locatie gisteravond! Het heeft heel veel indruk op me gemaakt … en ik ben niet zo van de superlatieven 😉

Met name het nagesprek was voor mij persoonlijk heel waardevol. Daar heb ik een puzzelstukje gevonden waar ik al een tijdje naar op zoek was. Je hebt mij vooral inzicht gegeven door een paar verhalen / voorbeelden te vertellen. Zoals van je accountant die je in die hectische periode vroeg: “En hoe gaat het met jou?” Dat is inderdaad zeer krachtig … dat is van Mensch tot Mensch.

En dat is wat mij ook voorstaat. Dat vind ik belangrijk. Cijfers zijn allemaal leuk en aardig, maar het gaat uiteindelijk om de mensen erachter. Zonder hen, zijn er geen cijfers. Is er niets. Daarom voelde ik me in de accountancy ook zo gekneveld. Daarom wilde ik ook niet verder als interim manager op een steeds hoger corporate niveau. Ik werd er gewoon ongelukkig van.

Die mensgerichte visie heb ik dus wel. Maar ik mag dat nog wat duidelijker uitdragen. Oftewel, opgebouwd conventiegedrag verder afpellen. Meer mezelf zijn. Dat is een proces. Ik ben dan ook nog steeds met ‘gisteravond’ bezig in mijn hoofd. Ben net wel even met 4 mailtjes en de whatsapp tegelijk bezig geweest 😉 Maar dan daarna toch ook weer terug naar gisteravond. Rust. Het inzicht en gevoel dat ik toen kreeg, verder op me in laten werken. Want in dat gevoel wat ik gisteren kreeg, daar zit het antwoord en de drive om meer mijn eigen weg in te slaan. Ik laat dat proces dus lekker z’n gang gaan … soms wat op de achtergrond. En soms even weer bewust stil staan bij dat gevoel.

Kortom, een bijzondere ontmoeting, op een bijzondere plek, met een bijzonder inzicht.

Share this post:
RenéMieke Mennink (ProfinQ)