Chantal Boomkamp

Na ons gesprek zijn mijn ogen opengegaan! Na die aflevering van Tegenlicht, een presentatie van Jan Rotmans over transitie afgelopen donderdag, zat ik te denken; zonder jouw enthousiasme, inzicht en inspiratie in ons gesprek was me dit waarschijnlijk niet ‘echt’ opgevallen. De ‘why’- passie en bezieling vliegt eraf!

Na ons gesprek was ik helemaal kapot en het heeft mij goed aan het denken gezet. (mijn man was al lichtelijk ongerust omdat ik nogal stil was en echt er even van bij moest komen) Laatst had ik het met een directeur a.i. waar ik voor werk (een welzijnsinstelling) over jouw; hij kende jouw van je blogs. Met hem heb ik een vergelijkbaar gesprek gehad en heb hem gevraagd mij te helpen. Jouw tip: ‘vraag om hulp’ heb ik erg veel aan, het zit meer in mijn aard om te zeggen ‘ik zoek het zelf wel uit’ terwijl het leuker is met mensen in gesprek te gaan en zo tot nieuwe inzichten te komen. Ook probeer ik telkens mijzelf af te vragen of iets vanuit mijn imago of authenticiteit komt, omdat ik me hiervan bewust wil worden/zijn. Nu ik de knoop voor mijzelf doorgehakt heb, moet ik zeggen dat er ook een ‘last’ van me af is gevallen. En ik heb besloten om ‘geduldig’ te zijn in het bovenstaande verhaal 😉 en zaken niet te overhaasten.

Dus heel concreet heb jij mij bewust gemaakt (van mijzelf- kwaliteiten en authenticiteit) nieuwe inzichten gegeven (in mensen, passie en drijfveren) en daardoor geeft het mij rust. Het voelt als scharrelen, onderzoeken en proberen (=oriënteren) en dat voelt erg goed!

Share this post:
RenéChantal Boomkamp