Jagen op personeel of de organisatie authentiek in beeld brengen?

In de zoektocht naar kandidaten lijkt het erop dat organisaties maar blijven schieten met hagel. Er is bewust  voor gekozen om de doelgroep voor de gek te houden. Ze lokken kandidaten met inhoudsloze begrippen, in de hoop dat ze toehappen.

Immers, in een periode van krapte en veel agressieve jagers kun je blijven jagen. Je kunt je als organisatie ook authentiek neerzetten en je boodschap afstemmen op specifieke kenmerken van die ene latent werkzoekende die jouw bedrijf kan en wil versterken.

Je wilt niet weten hoe vaak jouw eigen mensen lastig worden gevallen door recruiters van concurrenten. Maar waarom werken jouw goede mensen nog steeds bij jou? Wat maakt het dat ze trots zijn op jouw bedrijf en samen met jou het bedrijf sterker willen maken?

Steeds meer organisaties maken gebruik van video’s. Ze denken dat ze een uniek verhaal vertellen. Als je door de ogen van latent werkzoekenden kijkt is dat niet zo. Zij zien veel video’s van verschillende organisaties die hetzelfde verhaal vertellen. Een no-nonsense cultuur, veel doorgroeimogelijkheden, werken met mooie klanten, een uitdagende baan en ze zoeken proactieve, enthousiaste en gemotiveerde mensen. Kies je er bewust voor om een masker te laten zien? Of, wil je kenbaar maken wat jou, jouw mensen en daarmee jouw organisatie authentiek en uniek maakt?

Ter illustratie, ben je bijzonder als je een wereldpositie hebt? Of, ben je authentiek als je kenbaar maakt waardoor je een wereldpositie hebt?

In tegenstelling tot andere bedrijven, brengen wij niet alleen de organisatie achter de vacature authentiek in beeld. Ook de persoon achter de vacature visualiseren wij. De specifieke kenmerken van de latent werkzoekenden en de authentieke beelden fungeren samen als startpunt van een ontdekkingsreis waaraan de latent werkzoekende begint. Wij spelen in op de nieuwsgierigheid en blijven de latent werkzoekende voeden met informatie waar hij/zij gevoelig voor is. Wij gooien vervolgens alle overbodige obstakels weg die het solliciteren kunnen belemmeren. En achterhalen wat de kandidaat echt uniek maakt en waar hij/zij nog meer toe in staat is.

Wat volgt is geen sollicitatiegesprek. De kandidaat krijgt een gesprek over de toekomst en hoe deze gecreëerd kan worden.

Mochten wij niet helder krijgen wat jouw organisatie authentiek maakt, dan gaan we samen een ander avontuur beginnen. Een avontuur waar niet alleen jij maar de gehele organisatie gelukkig van wordt. 

Om organisaties authentiek in beeld kunnen brengen, werkt Visie samen met Young Motion B.V.
Share this post:
RenéJagen op personeel of de organisatie authentiek in beeld brengen?

Related Posts

Take a look at these posts