Teasers of toch video’s

Om de strijd rondom het werven van leiders te kunnen winnen, zetten steeds meer bedrijven vacature-video’s in. Dit is een goede manier om toekomstige leiders te enthousiasmeren, een kijkje in de keuken te gunnen en aan te moedigen om te solliciteren.

Er zijn veel partijen die zich bezighouden met het maken van vacature-video’s en zeggen dat jij je als bedrijf hiermee kunt onderscheden, want:

 • een video is statisch betrouwbaarder en overtuigender;
 • op deze manier geef jij jouw bedrijf een gezicht;
 • door de video creëer je een beleving;
 • het komt allemaal ten goede van jouw werkgeversidentiteit;
 • kijkers voelen zich eerder verbonden met jouw bedrijf;
 • video geeft een structurele meerwaarde voor je gehele employer branding journey;
 • kandidaten zijn beter voorbereid.

De boodschap zelf en hoe je de boodschap overbrengt is van cruciaal belang.

In een vacature-video’s worden vaak bepaalde kreten en uitdrukkingen gebruikt om de boodschap kracht bij te zetten en potentiële kandidaten aan te moedigen om te solliciteren. Hier zijn enkele veelvoorkomende kreten die in dergelijke video’s kunnen voorkomen:

  1. Dynamische werkomgeving
  2. Teamspeler
  3. Kans op persoonlijke groei
  4. Innovatief
  5. Uitdagende taken
  6. Flexibele werktijden
  7. Concurrerend salaris en voordelen
  8. Leuk en ondersteunend team

Als alle bedrijven dezelfde boodschap willen overbrengen, in hoeverre onderscheid jij je dan alleen met een recruitmentvideo?

Deze video’s kun je zeker goed gebruiken op je eigen website en op je bedrijfspagina van verschillende social media kanalen.

Een vacature-video duurt te lang

Vandaag de dag worden we overladen met content. Iedere minuut wordt vijfhonderd uur aan content geüpload en krijgen we naar schatting zo’n tienduizend boodschappen per dag voorgeschoteld. Dit maakt dat we selectiever door alle content scrollen.

Zet je een vacature-video in via een social advertentie, wees je dan bewust dat jouw advertentie (ongevraagd) verschijnt op de tijdlijn van het social account van jouw doelgroep. Als de video in de eerste 5 seconden niet interessant is, wordt er niet verder gekeken en als de video langer is dan 60 seconden haken de meeste mensen af.

Ondanks dat jij relevante informatie voor ze hebt, dien je wel in gedachte te houden dat deze mogelijke kandidaten niet automatisch openstaan voor jouw boodschap. En dit is zeker afhankelijk van hoe de boodschap gebracht wordt.

Zet vacature-video’s NIET in om de interesse van kandidaten mee op te wekken!

Teasers

Wij maken bewust gebruik van teasers om de nieuwsgierigheid van (latent) werkzoekenden te prikkelen. Een teaser is een korte video waarin wij een tipje van de sluier oplichten. Zo krijgt de kijker zin om naar ons vacatureplatform te gaan om meer te weten te willen komen.

Vergelijk een teaser met de trailer voor een film. Het doel is de kijker te prikkelen en nieuwsgierig te maken. Vandaar de term teaser (to tease = plagen). Op basis van onze ervaring in combinatie met wetenschappelijke onderzoeken, duren onze teasers maximaal 30 seconden. Tijd genoeg om de essentie van de hele video weer te geven.

De video hierboven is een teaser vanuit een vacature-video.

Wil jij ook teasers inzetten?

De teasers die wij gebruiken zijn fragmenten van de bedrijfsvideo, sfeervideo en vacaturevideo.

Jouw recruitmentvideo’s (en daarmee jouw teasers) in 6 stappen.

1. Kennismaking

Tijd om elkaar beter te leren kennen. Uiteindelijk moet jij wel het vertrouwen hebben dat wij het verschil kunnen gaan maken. Wij gaan altijd eerst een oriënterend gesprek aan en bepalen hierin in hoeverre een recruitmentvideo kan bijdragen aan jouw doelstelling.

2. Profiel-scan

Tijd om elkaar beter te leren kennen. Uiteindelijk moet jij wel het vertrouwen hebben dat wij het verschil kunnen gaan maken. Wij gaan altijd eerst een oriënterend gesprek aan en bepalen hierin in hoeverre een recruitmentvideo kan bijdragen aan jouw doelstelling.

3. Script

Wij halen de essentie uit alle informatie. En juist de essentie ligt ten grondslag aan ons script. Script klaar, tijd voor de volgende stap, de opnames.

4. Opnames

De dag(en) waar wij met onze crew op locatie of waar jullie in onze studio komen. Wij zorgen voor een ontspannen setting waar jij en je collega’s zich al snel op hun gemak zullen voelen, omdat we ons realiseren dat het best spannend kan zijn als er allemaal camera’s op je gericht zijn.

5. Montage

Alles is vastgelegd, tijd voor onze editors de allerbeste beelden te selecteren om er een pakkend geheel van te maken. Naast de bedrijfs-, sfeer- en vacaturevideo worden ook de teasers gemaakt.

6. Oplevering

Na het verwerken van eventuele feedback leveren wij de video’s op of gebruiken we ze op ons vacatureplatform. Dit volledig in de juiste huisstijl. Tijd om je doelgroep te overtuigen van jouw verhaal!

De recruitmentvideo’s die wij inzetten bestaan uit een bedrijfsvideo, sfeer video en vacaturevideo.

Wil je meer weten

Plan een belafspraak

Deel je vraag via email

Vraag via WhatsApp

Voor directe informatie

Share this post:
RenéTeasers of toch video’s