Directeur, zit je in een spagaat?

Wanneer komen bedrijven – nee dit klopt niet – wanneer komen directeuren eindelijk tot inzicht?

Inzicht dat het halen van cijfers (omzet, winst, aantallen…) letterlijk en figuurlijk medewerkers kan verlammen. Hoe meer je als directeur medewerkers pusht om te presteren, des te meer de mate van succes van de individuele medewerker afneemt en onbewust wordt omgezet in “angst om te falen”. Wordt het halen van cijfers daardoor juist niet moeilijker?

 

Het is een lineaire gedachte dat jouw bedrijf alleen bestaansrecht heeft, als je het beter doet dan de concurrentie en bezighoudt met kostenvermindering en concurrentievoordeel. Het is een gedachte die medewerkers zeker niet motiveert. Dit terwijl medewerkers de belangrijkste bouwstenen zijn van je bedrijf, zie ook onderstaande afbeelding.

Afbeelding: presteren versus leren | resultaatgericht versus waardecreatie

Voelt het alsof je in een spagaat zit? Wil jij het als directeur wel anders gaan doen, maar weet je niet hoe?

Wij voorzien je van nieuwe inzichten waardoor je zelf de lineaire gedachte gaat loslaten. We doorlopen een proces waarbij we gebruik maken van de faciliteiten van de brandweer, een race circuit en/of een Outdoor Challengepark. Hierbij staan vertrouwen en jouw drijfveren centraal. Nieuwsgierig geworden? Een kennismaking is vrijblijvend en geheel kosteloos. Zin in koffie of thee?

Share this post:
RenéDirecteur, zit je in een spagaat?

Related Posts

Take a look at these posts