Het gevaar van innovatie

De ene verandering legt altijd de grondslag voor de verandering die erop volgt. Dagelijks worden we ermee geconfronteerd en het tempo waarmee veranderingen elkaar opvolgen wordt versneld.

In een korte tijd zijn we overspoeld door een golf met nieuwe technologieën. Nieuwe technologieën die een behoorlijke impact kunnen hebben op jouw bedrijf door de toepasbaarheid, zoals: robottechnologie, kunstmatige intelligentie, nanotechnologie, big data, cloud computing en dna-sequencing.

We hebben het niet meer over toekomstbeelden, maar over concrete strategische beslissingen die gemaakt moeten worden. Daarom wil ik ondernemers adviseren waakzaam te zijn voor de wet van de remmende voorsprong. Je kunt als bedrijf, in het bijzonder uit de technologische sector, een geweldig mooi en uniek product hebben maar voordat je het weet ben je voorbijgestreefd. Dit kan gebeuren op allerlei fronten: technisch, materialen, processen, service, manier van vermarkten tot aan wijze waarop contact wordt onderhouden. Dit fenomeen wordt ook wel disruptieve innovatie genoemd.

Disruptive innovation

Als disruptieve innovatie jou overkomt, dan ben je te laat. Je bent je positie kwijt en ik hoop dat je dan een goede financiële buffer hebt, wil je het als bedrijf overleven. Hoe je disruptieve innovatie kunt voorkomen? Dat probeer ik uit te leggen in onderstaande video.

 

Share this post:
RenéHet gevaar van innovatie

Related Posts

Take a look at these posts