Directeur, kom toch uit je comfortzone

Ongeveer 90% van de directeuren wil geen coach. Veel directeuren vinden zichzelf behoorlijk succesvol. Het inschakelen van een “coach” heeft voor hen een negatieve associatie: dat doen alleen zwakke en onzekere directeuren. Soms hebben directeuren moeite hun eigen tekortkomingen onder ogen te zien of zien ze er tegenop er iets aan te gaan doen. Ze hebben het altijd zo gedaan en hebben er heel wat mee bereikt, dus kiezen ze er liever voor om in hun comfortzone te blijven.

Natuurlijk hebben directeuren ook helemaal geen tijd. Directieleden hebben op alle fronten een gebrek aan tijd, dus die reserveren ze zeker niet voor hun eigen ontwikkeling, waarbij ze over het hoofd zien dat die direct van invloed is op de ontwikkeling van het bedrijf. Wat is er mis met: regelmatig nadenken over jezelf in de positie van directeur, het verbeteren van de persoonlijke performance, werken aan het versterken van belangrijke persoonlijke relaties, experimenteren met een andere manier van aansturing van het managementteam, en dit alles ten dienste van de stabiliteit en de ontwikkeling van de organisatie? Is dat niet iets wat een directeur van zijn medewerkers verlangt? De directeur moet er in ieder geval voor zorgen dat hij rust en ruimte creëert om zich regelmatig en diepgaand tot bovenstaande zaken te verhouden.

Uitgedaagd en geïnspireerd worden

Verbindend Leiderschap is voor directeuren die met name zichzelf en indirect hun organisatie nog verder willen ontwikkelen. Wij hebben uiteenlopende ervaringen met vraagstukken die spelen in de top van een bedrijf én in de omgang met directieleden. Verbindend Leiderschap is erop gericht dat de directeur bereikt wat hij wil bereiken en leidt tot:

    • Betere beslissingen.
    • Meer ideeën en opties voor vraagstukken.
    • Hoogwaardige aandacht en zorg voor belangrijke actuele vraagstukken van de organisatie.
    • Evenwicht.
    • Een hoger zelfbewustzijn.

Meer weten? Wij komen graag met je in contact.

Share this post:
RenéDirecteur, kom toch uit je comfortzone

Related Posts

Take a look at these posts