De klagende ICT-er bestaat niet

In deze tijd waarin meer dan 50% van de vacatures op ICT-gebied niet zijn in te vullen heeft iedere ICT-er ruime keuzemogelijkheid bij het vinden van een passende baan. Werkgevers moeten zeer creatief zijn om te voorkomen dat de groei van hun organisatie stokt door het niet tijdig kunnen aantrekken van de juiste werknemers.

Toch kunnen er ook voor jou als ICT-er met een vaste baan redenen zijn waarom je niet tevreden bent over je huidige werkomgeving. Het kan bijvoorbeeld zijn dat gemaakte afspraken niet worden nagekomen, de werkdruk structureel te hoog is, in jouw ogen consequent verkeerde keuzes worden gemaakt, de persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden onvoldoende zijn of nieuwe technieken binnen je organisatie buiten bereik blijven.
Wanneer jij, ondanks gesprekken met je leidinggevende hierover, je blijft frustreren is misschien het moment gekomen om op zoek te gaan naar een andere uitdaging.

Maar hoe dan? ICT-ers zijn over het algemeen zeer loyale werknemers die al vele jaren bij dezelfde werkgever zitten. Dan is het best lastig te bedenken hoe jij jezelf het beste neer kunt zetten. Een verfrissende blik of ondersteuning hoe jij jezelf anders kunt neerzetten kan dan wenselijk zijn.

Bij Visie hebben we daarom het Personal Branding-programma* ontwikkeld.
Daarin leer je op een intensieve en persoonlijke manier jezelf te herontdekken. We gaan je helpen jouw potentieel optimaal te benutten. Dat doen we door stil te staan bij:

Jouw vakmanschap – Over welke expertises beschik je waardoor jij jezelf kunt onderscheiden?
Jouw energiebalans – waar krijg je energie van en waar lekt energie weg?
Het onbewuste potentieel in je – Waar ben je nog meer toe in staat zonder dat je je dat zelf realiseert?
Gedrag en communicatie: welke gedragsstijl en kleur heb jij en hoe reageren anderen daarop?
Welke karaktereigenschappen versterken je?
Jouw overtuiging, je drijfveren – Waar geloof jij in en wat maakt je authentiek?

In dit programma word je meegenomen in manieren om  jezelf anders neer te zetten.
We gaan werken aan je profilering en hoe je gesprekken met potentiële werkgevers/opdrachtgevers aan kunt gaan vanuit de overtuiging wie je echt bent. Daar waar nodig verleggen we je comfortzone en doorbreken je geconditioneerde gedachten.

Tot slot zullen we aandacht besteden aan het presenteren van jezelf (ook wel pitchen genoemd) op social media (LinkedIn, Twitter, Facebook).

Na dit programma ben jij in staat om de uitdaging te vinden die het best bij je past. En ook daar kunnen wij je vanuit ons netwerk bij helpen; tot en met de sollicitatiegesprekken.
De keuze is aan jou! Kun je hulp gebruiken van iemand die het maximale uit je wil halen?

(*) Dit programma is tevens geschikt voor starters op de arbeidsmarkt of mensen die zich om willen scholen richting ICT. Het programma wordt zowel aangeboden in groepsverband als persoonlijk (één op één).

 

Laat het ons weten als je meer wilt weten.

 


    Share this post:
    RenéDe klagende ICT-er bestaat niet

    Related Posts

    Take a look at these posts