Bedrijfsopvolging familiebedrijf

Waarom informatie over bedrijfsopvolging?

Het cruciale moment voor elk familiebedrijf is de opvolgingskwestie naar één of meerdere leden van de familie. Als trotse ouder en Directeur Groot-Aandeelhouder (DGA) is het vaak een droom om het bedrijf voort te kunnen zetten naar de volgende generatie. Er zijn echter een groot aantal factoren die impact hebben op het proces van overdracht.

Hoe zorg je er als DGA voor dat alle partijen gelukkig zijn met de keuze? En, hoe begeleid je dit traject zodanig dat alle belanghebbenden de overdracht als succesvol bestempelen (ook jaren na de daadwerkelijke overdracht)? Je wilt immers geen onwil kweken in de familie of een ongelukkige opvolger aanwijzen, maar je wilt zelf wel onbezorgd genieten van een ‘nieuwe’ toekomst.

Ben jij DGA of beoogde opvolger die verwacht het bedrijf over te dragen cq voor te zetten binnen een aantal jaren? Zijn jullie al met deze overdracht bezig? Hebben jullie de impact van deze overdracht goed doordacht en met elkaar afgestemd? Is de accountant in staat om jullie te behoeden voor alle potentiële (familie)crashes, buiten de waardebepaling en bedrijfsrisico’s om?

De mensen achter Visie hebben ervaring met bedrijfsoverdracht, zowel in hun eigen familiebedrijven als bij een groot aantal trajecten in de rol als externe adviseur voor familiebedrijven. De opgedane ervaringen en kennis zijn vertaald in het Visie-Opvolgingsmodel, wat wij graag willen delen.

Wat gaan we brengen:

Wij gaan de uitdaging aan om jou als DGA of beoogde opvolger bewust te maken van aspecten die van wezenlijk persoonlijk-, planmatig en bedrijfsmatig belang zijn. Wij hebben gekozen voor een programma dat is samengesteld voor alle betrokken familieleden.

Wat ga je ervaren & leren:

Een bedrijf overdragen / overnemen doe je niet eventjes. Naast het menselijke en relationele aspect is het verstandig om een goed doordacht plan te hebben waarbij je stilstaat bij alle belangrijke aspecten.

Tijdens een bijeenkomst belichten we zaken waarbij inzichtelijk wordt of de doelstellingen en verwachtingen voldoende matchen om een overgang te laten slagen. Je wordt uitgedaagd om vanuit voortschrijdend inzicht keuzes te maken en bewust te worden van de impact van je keuzes op je omgeving.

familieoverdracht

Wat levert het je op:

Ervaringen en kennis van Visie vertaald naar aandachtspunten en inzichten over het proces van familieoverdracht. Visie gelooft dat deze interventie zal resulteren in een concreet startpunt voor succesvolle overgang en basis voor het voortbestaan van het familiebedrijf!

Aanmelden:

Geïnteresseerd in dit programma? Maak je interesse kenbaar aan René Pigge waarna we contact met je opnemen om verwachtingen te managen.

Initiatiefnemer / ervaringsdeskundige:

René Pigge

Bij een eerste kennismaking zijn geen kosten aan verbonden.
Share this post:
RenéBedrijfsopvolging familiebedrijf