Neem tijdelijk afstand

Als directeur (DGA) ben je doorgaans lange tijd met je bedrijf verbonden, sommige mensen hun hele carrière. Dat heeft zeker positieve punten, je weet alles, je bent zeer betrokken, je bent op veel dingen voorbereid en je bent er dag en nacht mee bezig.

Maar de termijn dat je de leiding hebt van je bedrijf wijkt sterk af van managers en directeuren bij grote ondernemingen, die worden om wat voor reden ook regelmatig vervangen. Het kan dus ook zijn dat je last hebt van DGA-blindheid, onvoldoende of teveel nieuwe impulsen aanbrengt in je onderneming of dat je gewoon moe bent om de kar te moeten trekken en alle verantwoordelijkheid te blijven dragen.

Veel directeuren hebben moeten vechten voor onderneming in crisistijd en staan nu voor een keuze, hiermee doorgaan of wellicht iets anders gaan doen. Als je je zeer verantwoordelijk voelt voor je bedrijf heb je ook vaak het idee dat je onmisbaar bent en dat je geen andere keuze hebt dan doorgaan op de ingeslagen weg.

Toch is het voor jezelf en voor je bedrijf niet altijd de beste optie. Ik heb nogal wat directeuren gezien die voortijdig moesten afhaken, de vernieling in draaiden en/of zich schuldig voelden over hun inzet in de privé-situatie.

Maar het is ook goed om eens te kijken naar je toegevoegde waarde voor je onderneming. Een periode van ontspanning en afstand kan een hele goede impuls geven aan jezelf en je onderneming. De zaken moeten wel in vertrouwde handen worden gegeven, en niet alleen aan een oppasser maar ook aan iemand die ontwikkelingen vorm en inhoud geeft.

Er is een enorme durf voor nodig om in het belang van jezelf en je bedrijf een jaartje op afstand te gaan staan, denk er eens over na.

Wil je er eens over praten er zijn een groot aantal mogelijkheden om het verantwoord vorm te geven.

Bert de Jong

Share this post:
RenéNeem tijdelijk afstand

Related Posts

Take a look at these posts

"Uit je comfortzone komen" of "Nieuwsgierig zijn en je grenzen ontdekken / verleggen. Wat werkt beter voor jou?  

Om over na te denken