5 meest voorkomende frustraties van managers

Op basis van de vele gesprekken met directeuren en managers hierbij de vijf grote frustraties die de meeste leiders ‘s nachts wakker houden. Mogelijk dat je er één herkent.

1.       Controle
Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt en niet de beheerder bent van je eigen agenda. Je werkt harder en maakt langere dagen dan je zou willen.

2.       Profit
Onvoldoende geld om te investeren in mensen, training, technologie en apparatuur – en je eigen compensatie – die je wilt.

3.       Mensen
Niemand zit op dezelfde lijn of dezelfde pagina! Medewerkers, leveranciers, klanten, zelfs eigenaren en partners. Het voelt alsof je een scheidsrechter op een dag-tot-dag basis bent.

4.       Vastzitten
Je hebt het gevoel dat je bedrijf vastzit. Het team en het bedrijf groeiden, maar om wat voor reden dan ook lukt dat niet meer. Je bent niet meer zo efficiënt of zo winstgevend als je wilt.

5.       Niets werkt
Ongeacht de hoeveelheid goede boeken die je gelezen hebt of de seminars die je hebt gevolgd, de opgedane kennis en vertaling naar de praktijk lijkt niet te werken.

Als je aan het worstelen bent met een van deze frustraties, maak je geen zorgen want je bent niet de enige. De meeste managers worstelen met deze kwesties. Het goede nieuws is, er is hoop.

Overwin de frustraties

Je kunt de grootste frustraties overwinnen door momenten te pakken om te werken aan je bedrijf en niet allen maar te werken in of voor je bedrijf. De belangrijkste aandachtsgebieden:

Stop met visie
Niemand binnen je bedrijf doorleeft de visie en is alleen bezig met het realiseren van doelen. Wil je een verandering dan vraagt dit om een kentering in je bedrijf. Bepaal de richting die je op wilt en vertaal het naar een kwalitatief doel: Op welke wijze wil je als bedrijf van betekenis zijn?

Mensen
Eenieder kan meer dan hij of zij denkt. Ontdek het potentieel onder je mensen en kijk of iedereen op de juiste plek zit. Bepaal opnieuw de kernwaarden zoals je wilt hebben dat er met elkaar, leveranciers en klanten wordt omgegaan.

Gegevens
Welke werkzaamheden geven mensen energie. Stuur op succesfactoren en breng dit in balans met je kpi’s.

Issues
Ontwikkel met je team een setting waar open en eerlijk besproken kan worden waar we tegenaan lopen. De kleinste issues kunnen zorgen voor de grootste problemen. Pak ze bij de bron aan, geen symptoombestrijding maar oorzaken voorgoed oplossen.

Werkwijze
Zorg voor structuur binnen je bedrijf door de belangrijkste informatie met elkaar af te stemmen. Vereenvoudig de high-level benadering naar praktische toepasbaarheid.

Grip
Breng niet alleen verantwoordelijkheid aan binnen je bedrijf maar benoem ook de bevoegdheden van iedereen. Breng discipline aan binnen je bedrijf door per afdeling in te stemmen op 3-7 prioriteiten waaraan 90 dagen gewerkt mag worden. Betrek iedereen in het bedrijf in een wekelijkse vergadering puls.

Haal meer uit jezelf en breng je bedrijf naar een volgende fase.

Share this post:
René5 meest voorkomende frustraties van managers

Related Posts

Take a look at these posts