Micronit

Welkom bij Micronit

Sales afdeling

Een kijkje achter de schermen:

Hoe ziet de werkdag van iemand anders eruit? Wat houdt een commerciële rol in, hoe wordt de werkomgeving ervaren en nog meer vragen om een beeld te kunnen vormen in welke omgeving je eventueel terecht komt. Dit bekeken door de ogen van mogelijk je toekomstige collega? We vragen het aan Edwin.

Omschrijving van de cultuur:

De groep is sociaal, open, direct en met enige regelmaat wordt na werktijd samen wat gedronken. Het is een team waar je gemakkelijk instapt en vanaf begin snel thuis voelt. Omdat je met overwegend veel technici samenwerkt is de algemene sfeer ingetogener, in tegenstelling tot de salesafdeling.

Omgaan met interne onenigheden:

Binnen Micronit werk je met collega’s die verschillen in karakters en manier van denken. De gemene deler is de passie voor techniek en de onderzoekende houding ligt als basis voor onderling begrip.

Een dag van een commerciële man/vrouw:

Je werkt veel vanuit kantoor en als je naar klanten gaat pak je eerder het vliegtuig dan de auto. Je neemt het initiatief om vanuit een onderzoekende kritische instelling mogelijkheden te zien en richting te bepalen bij en voor klanten. De mate van klantondersteuning is hoog en stimuleert de klant om over te gaan tot het plaatsen van een order. Je werkt voor belangrijke klanten met 2 personen in een accountteam waarin jij verantwoordelijk bent voor de commerciële belangen en je technische collega verantwoordelijk is voor het technische gedeelte tijdens de ontwikkelings- en productiefase. Je informeer klanten, zorgt voor een goede interne afstemming met je collega’s van R&D, Marketing en Productie en mede hierdoor wordt de frequentie van de interne overleggen bepaald. Bij complexe projecten vervul je een coördinerende en projectmatige rol en over de hele linie verzorg je rapportages. Wanneer er seminars of beurzen gehouden worden, vertegenwoordig je Micronit.

De uitdagingen binnen de functie:

Met een redelijk jong salesteam ligt de uitdaging in het bewaken van het overzicht en weten waar je naar toe wilt. In deze rol schakel je constant tussen het bewaken van projecten en het afwegen van technische en commerciële belangen. De cyclus van ontwikkeling tot productie (dat jaren kan duren) in goede banen leiden. Je krijgt te maken met het ontrafelen van complexe ontwikkelingsprojecten (met omvang van € 50.000 - € 1.000.000) en vertalen naar productiefase, waar je te maken krijgt met vraagstukken als opschalen, condities en kwaliteitsborging. “Story-selling” omdat je iets verkoopt wat nog niet eerder is ontwikkeld.

Het leukste aan het werken bij:

Dit heeft alles te maken met de “Purpose of Micronit”: Make a significant contribution to the quality of life. Change the world, start at Micronit! En ja, het is een hightech omgeving, zijn we met innovatie bezig, hebben we een jong team, groeien we en zijn we constant bezig met het ontwikkelen van uiteenlopende dingen die nog niet bestaan. Wat we samen met onze klanten ontwikkelen kan iets heel moois worden waar mensen echt wat aan hebben en waar we veel positieve energie uithalen. De belangrijkste focus van Micronit ligt op het bijdragen aan vooruitgang van life science research en het helpen verbeteren van de gezondheidszorg. Wil jij hier ook voor gaan?

De tijd om tot beslissing te komen:

Micronit is een bedrijf dat groeit en zichzelf verder ontwikkelt. De wens om zich verder te specialiseren in bepaalde markten wordt nu vormgegeven. De snelheid van keuzes maken is divers en heeft te maken met verschillende commerciële en technische belangen. Als commerciële persoonlijkheid heb je een wezenlijke rol in het identificeren van hoe we keuzes kunnen maken.

Belangrijkste vaardigheid:

Naast “the big picture” constant helder te hebben is het aan jou om vanuit partnerschap samen met de klant tot iets “nieuws” te komen. Dit vraagt om meerdere skills (zoals meedenken, tegenwicht kunnen bieden en in scenario’s kunnen denken) maar bovenal jouw authentieke houding en voorliefde voor techniek.

Waarom voor deze functie gaan?

Make a significant contribution to the quality of life. Change the world, start at Micronit!

Bekijk de video als je wilt weten hoe Micronit invulling geeft aan haar hogere doel.

RenéMicronit