Terugkerende vergadering frustraties

Ben je gefrustreerd? De dingen gaan toch niet zoals je had afgesproken. De vooruitgang in (omzet)cijfers is niet volgens planning en je bedrijf (of afdeling) naar een volgende fase te brengen valt tegen. De frustratie is ontstaan tijdens je laatste vergadering met de overige teamleden. Heb jij ook zo’n behoefte om die terugkerende frustraties voorgoed op te lossen?

Ieder teamlid dient zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. Meerdere keren heb jij jezelf voorgenomen je teamleden daarop aan te spreken. Het had een vergadering moeten zijn op strategisch niveau. Met het team werken aan het bedrijf in plaats van werken in het bedrijf. Het werd weer een vergadering waarin het team er in slaagde oorzaken af te schuiven op externe factoren of naar elkaar met de vinger te wijzen. Wederom een vergadering waarin veel gepraat is, geen concrete (strategische) keuzes gemaakt zijn, het aantal prioriteiten is toegenomen, iedereen op dezelfde voet doorgaat en weer opgaat in de waan van de dag. Je hebt het gevoel dat je een beetje doormoddert en geen echte vooruitgang hebt geboekt!

Tussen al je werkzaamheden door word je ondertussen suf gebeld door consultants, adviseurs en mensen die het beste met je voorhebben. “Professionals” die je willen helpen met marketing, sales, LEAN produceren, niet 5- maar 6-S werken of zeggen te beschikken over de beste tools die geschikt zijn voor jouw bedrijf. En als het de “professionals” niet zijn, dan zijn het wel je eigen mensen die aan je zitten te trekken. Om horendol van te worden. Stop dan ook jouw eigen rollercoaster en focus!

Doorbreek je eigen plafond

Zakelijk kan iedereen een keer het gevoel hebben vast te zitten, gefrustreerd te zijn en te ervaren dat zaken complex of chaotisch zijn. Helaas is het ervaren dat je aan je plafond zit een onvermijdelijk onderdeel als je wilt groeien of aan het groeien bent. Doorbreek dit plafond niet alleen maar doe dit samen. Creëer duidelijkheid en zorg er zelf voor dat jouw leven makkelijker wordt.

Grens, frustraties doorbreken

Bespreek zaken die voor velen binnen het Management Team of de Directie moeilijk zijn geworden of worden ervaren als een vanzelfsprekendheid. Heb het met elkaar over de richting die je op wilt, in plaats van het formuleren van doelen. Kijk hoe je elkaar kunt inspireren, het vertrouwen in elkaar kunt herwinnen en dat een ieder bezig is met zaken die bijdragen aan het succes van het bedrijf. Breng de logica in de verschillende processen terug en creëer een omgeving waar de echte issues worden aangepakt en gewerkt wordt aan de belangrijkste prioriteiten.

Maak gebruik van een gedachtegang, waarbij ik jou niet zie als een losstaande “kracht” binnen een bedrijf maar het bedrijf zie als een vervlochten geheel van verschillende facetten. Benieuwd naar de stappen die jezelf kunt doorlopen en hoe je vanuit een ander perspectief naar jezelf, je afdeling of je bedrijf kunt kijken? Bekijk dan mijn volgende blog: “Frustraties oplossen“.

Share this post:
RenéTerugkerende vergadering frustraties

Related Posts

Take a look at these posts