Netwerken: ondernemers helpen ondernemers

Met het bundelen van ervaringen en wijsheden van alle mensen binnen Visie, nemen wij jou of het bestuur mee om op een andere manier naar veranderingen te kijken. Met één of meerdere mensen van Visie kun je vrijuit en zonder consequenties sparren en alle onderwerpen bespreken die jou bezighouden, zowel op het vlak van bedrijfsvoering als op persoonlijk vlak. Met jouw specifieke vraag of behoefte om ontwikkeling te realiseren kun je bij ons terecht.


Jouw bedrijfsmatige behoefte kan betrekking hebben op het managen van groei. Welke issues hebben bijgedragen aan het succes en welke issues hebben succes tegengehouden?

Om ontwikkeling te kunnen managen zijn 10 factoren van cruciaal belang.

Factoren die we met enige regelmaat met je doornemen.

  1. Een duidelijke Strategie
   Een eenduidige “kwalitatieve” strategie, verbonden aan de kerncompetenties van de organisatie.
  2. Betrokken werknemers
   Met een bevlogen instelling, invulling willen geven aan een eigen vakmanschap. Constant zoekende naar nieuwe mogelijkheden om het werk beter te gedaan te krijgen.
  3. Opmerkelijke leiders / leidinggevenden
   Ze luisteren, inspireren en weten medewerker te motiveren het maximale uit zichzelf te halen. Kijkend naar de toekomst weten ze wat ze morgen moeten doen om adequaat te kunnen reageren op veranderingen.
  4.  Een gezonde bedrijfscultuur
   Mensen werken samen, brainstormen, delen kennis en geven om hun vakmanschap. De cultuur is open, er zijn geen verborgen agenda’s, met politiek correcte antwoorden wordt geen genoegen genomen. Hoe men onderling met elkaar omgaat is gebaseerd op de kernwaarden van het bedrijf waar iedereen zich in herkent.
  5. Een heldere bedrijfsidentiteit
   Hoe wil je hebben dat klanten, leveranciers, de maatschappij jouw bedrijf zien? Wat verkoop je nu echt en wat is je waardepropositie?
  6. Proactief bedrijf
   Er wordt geanticipeerd op mogelijke problemen, risicio’s worden gekaderd en werkbare scenario’s liggen klaar wanneer problemen zich voordoen.
  7. Creatieve denkers en vernieuwers
   Zijn we in staat om met betere ideeën te komen, vooral als we denken dat het goed gaat?
  8. Synergie
   De functionele afdelingen werken samen, begrijpen elkaars taal en de interne communicatie is op elkaar afgestemd. Er is geen sprake van hokjesdenken of eilandencultuur.
  9. Transparante besluitvorming
   De juiste informatie en data zijn voor alle betrokkenen toegankelijk en snel inzichtelijk. De Processen en Procedures zijn efficiënt ingericht waardoor mensen op de werkvloer snelle en effectieve beslissingen kunnen nemen.
  10. Evenredige belangen
   Er bestaan geen tegenstrijdige belangen tussen de interne stakeholders (werknemers, managers, aandeelhouders, investeerders, ondernemingsraad). Voor eigen gewin is geen ruimte wat ook geldt richting klanten en leveranciers.

Naast bovenstaande bedrijfsmatige behoefte kun je ook persoonlijke behoefte hebben. Jouw persoonlijke behoefte kan betrekking hebben op de bewustwording en impact van je eigen beperking, burn-out preventie, het herwinnen van zelfvertrouwen, jezelf krachtiger neerzetten, time management, effectief communiceren of juist minder aan “die kar” te hoeven trekken. Maar ook als het gaat om een hogere zelfbewustzijn, de overgang van oud naar nieuw denken om aansluiting te houden bij de huidige tijdgeest en grip te krijgen op de nieuwe situatie.

Aan de hand van jouw vraagstuk bespreken we gezamenlijk welke ondernemer(s) jou het beste kan helpen.

Share this post:
RenéNetwerken: ondernemers helpen ondernemers

Related Posts

Take a look at these posts