Makes Sense

Xsens is meer dan alleen een toonaangevende specialist op het gebied van 3D bewegingssensoren technologie! Werken bij Xsens is werken met collega’s die van nature nieuwsgierig en ontdekkend zijn ingesteld. Je krijgt te maken met een team van collega’s met verschillende internationale achtergronden, die sportief en gedreven zijn ingesteld om het maximale uit zichzelf te halen, allen met een gedeelde passie voor beweging en techniek.

Met bovenstaande tekst beschrijf ik kort waar Xsens voor staat. Dit in verband met 2 verschillende vacatures die zij hebben, te weten:

Business Manager (Industrial)

Business Unit Industrial richt zich op de volgende markten: Wearables, Drones, Virtual Reality, Autonomous Driving en Smart Farming. Je bent verantwoordelijk om strategische keuzes te maken om deze markten verder te ontwikkelen en te laten groeien. Het potentieel van je collega’s weet je optimaal in te zetten en bent daarnaast zelf operationeel betrokken in verschillende salestrajecten.  Wil je meer weten over deze functie: klik hier

 


Field Application Engineer (Europe)

Heb jij het vermogen het verschil voor klanten te maken door producten te integreren, waardoor klanten zich kunnen focussen op hun core-business? Je bent de brug tussen verkoop en techniek en het eerste technische aanspreekpunt voor industriële leidende organisatie binnen EMEA en APAC voor Xsens MTi Technology.

Wil je meer weten over deze functie: klik hier

Makes Sense

Bij het aannemen van deze wervingsopdracht(en) heb ik mezelf de vraag gesteld: “Zou iemand voor Xsens willen werken en waarom?” Ja, want de technologie van Xsens is booming. Ja, want de hele innoverende wereld praat over Autonomous, Wearables, Drones en Smart Farming waarin de techniek van Xsens gebruikt wordt. Ja, omdat Xsens dus meer kan dan alleen de menselijke bewegingen zo natuurlijk mogelijk digitaal weer te geven middels Virtual Reality, Sport Science, Robot-Human Interaction. Ja, omdat binnen het bedrijf een slimme strategische keuze is gemaakt om te richten op 3D Body Motion markt én de industriële markt. Ja, omdat het een bedrijf is dat internationaal opereert en een vestiging heeft in Amerika. Ja, want het is een bedrijf dat zakendoet met geweldige mooie aansprekende bedrijven, universiteiten en onderzoekcentra. En ja, ik kan zo nog even doorgaan.

Maar, wat maakt Xsens interessant als werkgever? Dit heeft vooral te maken met de overtuiging waarmee er gewerkt wordt binnen Xsens en met een kenmerkende cultuur die het geheel versterkt.

Alles draait om ontwikkeling en innovatie. Het gaat om de interactie en fitheid tussen fysieke, technische en digitale werelden en het realiseren van ongekende technologische mogelijkheden om het voor gebruikers levendiger en werkelijk te maken.

De wetenschappelijke achtergronden van de oprichters kenmerken de cultuur. Met een doel voor ogen, niet alleen gericht zijn op het presteren maar ook durven te leren van de fouten die gemaakt worden. Eigenaarsschap, het nemen van eigen verantwoordelijkheid, het meedenken in kansen en mogelijkheden waardoor gezamenlijke doelen worden gerealiseerd. Hierin zitten aspecten waaraan Xsens continu wil werken en zich wil verbeteren als bedrijf samen met haar medewerkers.

De cultuur wordt ook bepaalt door de mensen die er werken en de onderlinge interacties. Kijkend naar de medewerkers, dan tref je een gemêleerd gezelschap met diverse internationale achtergronden. In voor een geintje op de werkvloer, tijd voor ontspanning en samen met collega’s erop uit. Zo wordt er parachute gesprongen, indoor geskied, meegedaan aan hardloopwedstrijden, wijn geproefd en alles zonder verplichtingen hieraan mee te moeten doen.

Zes maanden geleden is Ole begonnen als Business Developer. Elke dag wordt hij verrast door de techniek, raakt hij enthousiast door de ontdekking van al haar mogelijkheden en de verschillende toepassingen, maar wordt hij ook verrast door zijn collega’s die uit het niets ineens binnenkomen. In voor een praatje, zich even terug willen trekken of om gewoon even iets geks te doen. “Je mag hier jezelf zijn”, is volgens Ole kenmerkend voor het bedrijf. “Binnen Xsens creëer jij je eigen mogelijkheden. Je performance wordt gevolgd maar niet gecontroleerd. Doelen zijn duidelijk en het is aan mij om initiatieven te ontplooien, acties te ondernemen, keuzes te maken en samen met collega’s de krachten te bundelen om de techniek voor onze klanten nog  levendiger te maken”.

Ole kijkt uit naar jouw komst 🙂

Share this post:
RenéMakes Sense

Related Posts

Take a look at these posts