Het dilemma van succes

Onlangs las ik een interview met Aldus Atilay Uslu, oprichter van de snel groeiende touroperator Corendon. In dat interview gaf hij aan dat hij is teruggetreden als CEO omdat hij het leiden van het bedrijf niet leuk vond. Hij was teveel bezig met aansturen van zijn medewerkers en vergaderen in werkoverleggen, commissies en met de OR. En daar kreeg hij geen energie van. Hij wilde bezig zijn met zaken doen.

Ik ben er van overtuigd dat dit ‘dilemma van succes’ vaker voorkomt in de hoofden van oprichters van bedrijven. Je constateert onvoldoende daadkracht en trage besluitvorming bij de medewerkers, krijgt geen grip op de groep, wordt moe van het kartrekken en je hebt geen idee hoe het verder moet. Daarnaast is er soms ook nog sprake van verschillende belangen onder de aandeelhouders.   

Ben jij zelf eigenaar van een bedrijf? Weet je nog die tijd dat je de stap waagde om het bedrijf te starten? De eerste jaren waren ongetwijfeld zwaar. Hard werken in veel te veel uren maar het resultaat is er. Misschien was je samen met één of meerdere compagnons. Misschien heb je het in je eentje van de grond getild. Een knappe prestatie! Steeds weer stond je voor de keuze om klein te blijven of mee te groeien op de golven van je succes.

En kijk waar je nu staat. Kijk hoe groot en succesvol je organisatie nu is. Ieder jaar weer groei in resultaat en groei in medewerkers! En je ervaart persoonlijke groei door de waardering die je krijgt.

Lukt het jou nog om nu en dan te ontsnappen aan de waan van de dag en alles van een afstand te bekijken? Denk je wel eens terug aan die opstartperiode en de idealen die je toen voor ogen had. Hoe wilde jij ook weer van betekenis zijn als persoon en met je bedrijf? Is dat gelukt en zit je helemaal op je plek? Fantastisch!

Of herken jij je in het verhaal van Aldus Atilay Uslu?

Zorg goed voor je personeel maar vergeet jezelf niet! Zorg dat ook jij bezig kunt zijn met die werkzaamheden waar jij energie van krijgt en waar jij in je kracht staat. Laat het succes van jouw onderneming je daar niet van weerhouden omdat je bezig moet zijn met het draaiend houden van de club, het aansturen van je team, people management, vergaderingen en andere verplichtingen die jij als DGA hebt. Dat is niet goed voor jou als persoon maar uiteindelijk ook niet voor je bedrijf en je medewerkers. Trots zijn op je bedrijf begint bij jezelf. Waar worden jij en je eventuele compagnons gelukkig van en van welke betekenis wil jij zijn als persoon en met je bedrijf? Respect voor de stap die Aldus Atilay Uslu heeft genomen. Ik heb dit ook bij andere aandeelhouders van dichtbij gezien en ervaren. Het vereist lef om als aandeelhouder te besluiten werkzaamheden op te pakken waar je energie van krijgt ook al lijkt dat soms een stap terug in status of ligt dat niet in de lijn der verwachtingen.

Wil jij hierover een keer sparren met een buitenstaander? Wellicht kan ik jou, op basis van mijn praktijkkennis, werkervaring en levenservaring, de ogen openen en je op een andere manier tegen zaken aan laten kijken.

Auteur: Jeroen Haandrikman

Wil je meer weten over Jeroen, klik op deze link.

Share this post:
Jeroen HaandrikmanHet dilemma van succes