B-ware

Welkom bij B-ware

Software Ontwikkelaar

Een kijkje achter de schermen.

Hoe ziet de werkdag van iemand anders eruit? Wat houdt de functie van ontwikkelaar in bij B-ware? Hoe wordt de werkomgeving ervaren en nog meer vragen om een beeld te kunnen vormen van de omgeving waar je eventueel terecht komt als softwareontwikkelaar. Dit bekeken door de ogen van je, mogelijk toekomstige, collega? We vragen het aan Chris de Jong - Pobedinskiy, software ontwikkelaar en Paul Wierstra, Projectmanager; beiden werkzaam bij B-ware.

Omschrijving van de cultuur:

Bij B-ware werken mensen die trots zijn op hun product. Op kantoor heerst een informele, sociale, rustige en prettige sfeer. We gaan op een vrij directe maar eerlijke manier met elkaar om en weten wat we aan elkaar hebben. We durven elkaar aan te spreken op een opbouwend kritische manier en weten hoe we met persoonlijke feedback moeten omgaan. We staan immers voor hetzelfde doel: hoe ontwikkelen we de beste oplossing voor de vragen die (potentiële) klanten aan ons stellen.

Het leukste aan het werken bij:

Bij B-ware werken we volledig agile in zelfsturende teams. We hebben de scrum-methodiek toegepast op onze werkwijze. Er is veel ruimte om zaken op een nieuwe manier aan te pakken en initiatief te nemen in het bereiken van onze doelstellingen. We zoeken niet naar de snelste maar altijd wel naar de beste oplossing voor de klant en het product, ook voor de lange termijn. Het niveau van de code ligt hoog. We verwachten hierin ook een actieve bijdrage van de nieuwe ontwikkelaar. We werken met de nieuwste versies van de ontwikkeltools en communicatiemiddelen en zorgen dat we op de hoogte blijven van de nieuwste technische mogelijkheden.

De uitdagingen binnen de functie:

Om je goed thuis te voelen binnen het team moet je wel tegen een stootje kunnen. Je moet kunnen tegen de vrij directe opbouwende feedback van je collega’s en deze toe kunnen passen in je dagelijks werk. Daarnaast moet je een behoorlijk niveau van programmeren kunnen laten zien. Je moet net dat stapje verder kunnen en durven gaan, niet voor de makkelijkste oplossing kiezen maar alleen voor de beste.

Belangrijkste vaardigheid:

We verwachten van onze nieuwe collega echt wel een minimale basis aan programmeerkennis en -ervaring. Je moet daarnaast in teamverband kunnen werken maar ook zelfstandig. Ook de nodige communicatieve vaardigheden zijn nodig.

Een dag van een ontwikkelaar:

We kennen flexibele arbeidstijden. Wij (Chris, Paul) zijn meestal het eerst op kantoor. Na de eerste kop koffie of thee wordt gestart met het reviewen van de code van collega’s zodat zij daarmee aan de slag kunnen zodra ze binnen zijn. Daarna wordt gestart met ontwikkelen op basis van de openstaande taken. Net voor de lunch hebben we onze dagelijkse stand-up sessie. Daarna gaan we gezamenlijk lunchen. ’s Middags gaan we verder met ontwikkelen en hebben we soms onze meetings. Voordat de werkdag wordt afgesloten wordt nog wat code ge-reviewed voor de ontwikkelaars die later zijn gestart en dus wat langer doorgaan.

Interne samenwerking:

Binnen B-ware werken momenteel 18 mensen waaronder ook 3 stagiaires. De ontwikkelafdeling bestaat uit 5 personen. Quality Assurance pakken we voor het grootste deel zelf op ondersteund door support. De supportafdeling pakt ook het beheer van de infrastructuur op. Daarnaast hebben we sales en consultancy. Omdat er een erg open manier van communiceren is binnen het bedrijf zijn we ook volledig op de hoogte van hoe het gaat met sales, lopende projecten en het bedrijf als geheel.

De tijd om tot beslissing te komen:

Paul is projectleider en stuurt het team aan voor zover dat nodig is. Het team is zelfsturend en lost de meeste zaken zelf op. De lijnen zijn heel kort en hiërarchie ervaren we eigenlijk niet binnen B-ware. We kunnen altijd snel schakelen bij grote of kleine vraagstukken.

Omgaan met interne onenigheden:

Eerlijk gezegd hebben we niet echt conflicten bij B-Ware. Natuurlijk zijn we het wel eens oneens met elkaar maar we weten van elkaar dat we altijd redeneren vanuit ons gezamenlijk doel en we nooit uit zijn op persoonlijk gewin.

Waarom voor deze positie gaan?

Hiervoor hebben we al aangegeven dat we een open organisatie zijn met een gezamenlijk doel, korte lijnen, heldere communicatie, prettige omgangsvormen. Het lage personeelsverloop is tekenend. We zijn trots op ons product. Om je ook daar alvast een beeld van te geven kun je de video nog bekijken.

RenéB-ware