Root

Welkom bij Root

Software Developer

Een kijkje achter de schermen.

Hoe ziet de werkdag van iemand anders eruit? Wat houdt de functie van Software Developer in, hoe wordt de werkomgeving ervaren en nog meer vragen om een beeld te kunnen vormen in welke omgeving je eventueel terecht komt als Software Developer. Dit bekeken door de ogen van mogelijk je toekomstige collega? We vragen het aan Johnny.

Omschrijving van de cultuur:

Gedreven, hulpvaardig en los. Teamspirit. Gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Omgaan met interne onenigheden:

Deze worden met elkaar uitgesproken. Om goed met elkaar te kunnen samenwerken moet je elkaar kunnen aanspreken en onenigheden oplossen.

De uitdagingen binnen de functie:

Als Software Developer kom je bijna dagelijks in aanraking met de techniek waar Root gebruik van maakt. Je bedenkt met Operations softwarematige oplossingen voor technische vraagstukken en implementeert deze. Samen met Sales en Administratie zorg je voor een vlekkeloze afhandeling van de administratieve processen door de koppelingen tussen techniek en administratie en het verzorgen van applicatiebeheer.

Belangrijkste vaardigheid:

Nauwkeurig werken is een vereiste voor een software developer bij Root. Vooral ook omdat het functioneren van de techniek en het doorzetten naar facturatie afhankelijk is van jouw software. Verder denken dan wat een vraagstuk in eerste instantie lijkt te zijn is hierbij een tevens essentieel onderdeel.

Een dag van een Software Developer:

Op onze afdeling (Software Ontwikkeling) werken we met een klein team aan softwarevraagstukken. Met jou erbij bestaat het team uit drie personen. Niet alleen sparren we over oplossing, we reviewen en testen ook elkaars werk. Wij beginnen de dag niet met “standups” of hebben een scrumbord nodig om ons werk gedaan te krijgen. Samen bepalen we prioriteiten en bespreken de werkwijzen. De lijnen zijn kort (ook met andere afdelingen) en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Wat nu op de agenda staat is o.a. de herontwikkeling van het klantenportaal.

De tijd om tot beslissing te komen:

Te lang en soms weer heel snel.

Het leukste aan het werken bij:

De afwisselingsmogelijkheden en de uitdagingen in de werkzaamheden. Daarnaast zorgen de collega’s binnen Root voor een aangename en positieve werksfeer.

Waarom reageren op deze functie?

Bij Root is Software Development veel meer dan alleen maar programmeren. Software Development is bij Root ook het vertalen van technische vraagstukken naar geautomatiseerde oplossingen. Hierbij doe je gedegen kennis op van de bij en door Root gebruikte technische oplossingen. Deze kennis gebruik jij niet alleen om te kunnen programmeren aan de softwarematige kant van de technische oplossing maar ook om te adviseren op het technische vlak waar het de softwarematige kant raakt. Weet jij wat DNSSEC is? Bij Root zul je daar alles van over te weet komen als je hier komt werken.

RenéRoot